Dragan Odadzic

Tecnical sales
Magnovent Adria doo

Bilateralni sastanci

 • Utorak 11:30-13:00
1511702563vent_Adria_logo_SLIKA.jpg
OpisNaša firma, Magnovent Adria, uvoznik je i distributer uredjaja američke kompanije MacroAir, svetskog lidera u proizvodnji HVLS ventilatora. HVLS je skraćenica od high volume low speed, što je i glavna karakteristika ovih uredjaja, pošto pomeraju ogromne količine vazduha malom brzinom koja ne remeti komfor ljudi (ne stvaraju osećaj promaje i ravnomerno pokrivaju celu zapreminu prostora). Namena im je višestruka, leti stvaraju prijatan osećaj svežine i 4-6C niže temperature od realne (kretanje vazduha izaziva evaporaciju tela), a zimi prave ogromne uštede u grejanju tako što spuštaju topao vazduh iz viših slojeva u niže (termalna destratifikacija). Uštede u toku leta idu do 25% (ne pale se klime do 28-29C), a zimi i do 45% utrošene energije, što omogućava veoma brz povrat investicije (obično 2 god.). Pokreće ih nova generacija D-drive motora serije Airvolution, koji su nekoliko puta manji, lakši i snažniji od dosasadšnjih na tržištu. Eliminisan je reduktor, nema kontaktne četkice, gotovo bešuman sa izuzetno malom potrošnjom el. energije. Ne zahtevaju nikakvo održavanje, imaju elektronsku kontrolu brzine i smera uz mogućnost vezivanja na termostat, higrometar, protivpožarni sistem, internet... Ovi uredjaji imaju garanciju od 12 godina ili 50.000 radnih sati. Imaju faktor zaštite IP66, otporni su na prašinu i vlagu. Elise je izradila NASA i zaštićene su, kao i motor, od vlage i agresivnih sredina. Sve dodatne informacije možete pogledati na našem sajtu www.magnoventadria.co.rs
Vrsta organizacije Kompanija
ZemljaSrbija
GradNovi Sad, Mornarska 26 Google map
Oblasti poslovanja

Poljoprivreda

  Gradjevinarstvo

   Arhitektura i urbanizam

    Proizvodno masinstvo

     Energetika

      Ostalo

       Ponuda

       HVLS ventilacioni sistemi

       Poštovani,

       Naša firma Magnovent Adria u saradnji sa poslovnim partnerom Magnovent iz Španije, distribuira industrijske ventilatore na području Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Naš poslovni partner je ekskluzivni predstavnik kompanije MACROAIR (USA) California, za Evropu.

       HVLS tehnologija je nastala u Americi u saradnji sa agencijom NASA, kako bi se pronašao najekonomičniji način upravljanja vazduhom i smanjili troškovi grejanja i hladjenja prostora velikih gabarita. HVLS je skraćenica od High Volume Low Speed i predstavlja osnovnu karakteristiku ovih uredjaja koji pokreću ogromne količine vazduha malom brzinom, koja ne stvara osećaj promaje i ne smeta ljudima u zoni delovanja.

       Princip rada je veoma jednostavan, instalacijom HVLS uredjaja, koji zbog svojih velikih dimenzija stvaraju ogroman vazdušni stub koji se kreće malom brzinom, postiže se termalna destratifikacija prostora po celoj njegovoj zapremini. Poznato je da se sa svakim metrom visine , temperatura penje za 1°C. Spuštanjem toplog vazduha koji je zarobljen u višim slojevima objekta u niže, ostvaruje se ušteda od oko 40% na troškovima grejanja.

       U letnjem periodu ovi uredjaji stvaraju osećaj prijatne svežine i 2-6°C niže temperature od realne( evaporacijom tela ) i predstavljaju najekonomičniji vid hladjenja.
       U praksi mnogi naši klijenti ne uključuju sisteme klimatizacije dok temperatura ne predje 28°C, čime se postiže ušteda na troškovima hladjenja do 25%.

       Uredjaji su opremljeni najnovijom serijom D-drive motora, koji su nekoliko puta manji, lakši, a neuporedivo jači od standardnih.
       Eliminacijom svih kritičnih delova (reduktora, četkica,ležajeva) omogućena je garancija od 50000 radnih sati ili 12 godina bez ikakvog održavanja.
       Imaju IP66, otporni su na vlagu i agresivne sredine. Veoma su mali potrošači. Jedan HVLS uredjaj klase AirVolution ,prečnika elise 7,3 m, koji pokreće 640000 m3/h vazduha i pokriva 2200 m2, troši samo 1.6 KWh. Opremljeni su softverom i moguće ih je umrežiti i daljinski upravljati iz jednog centra, ili programirati da rade prema željenom režimu temperature ili vlage. Kao posledica kretanja fronta vazduha u svim pravcima od podnožja uredjaja, stvaraju zaštitnu zavesu koja ne dozvoljava hladnom vazduhu da naglo ustruji u objekat pri otvaranju vrata. Kretanje vazduha eliminiše budj i kondenzaciju. Rok povratka investicije je veoma kratak, a uštede u narednom periodu su ogromne.

       Ponuđena saradnja
       1. Prodaja i distribucija